Mohon tunggu...
Nazwa Amalia
Nazwa Amalia Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - Pelajar sekolah

Saya berkepribadian langka yang suka makan nasi.

Selanjutnya

Tutup

Games

Naon Sih nu Keur Viral?

26 Januari 2023   04:35 Diperbarui: 26 Januari 2023   07:09 68
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

Ahir-ahir ieu, kaulinan anu ngagunakeun dua bal anu dipatalikeun dina tali pikeun ngimbangan parantos janten viral, nyababkeun sora 'tek-tek' anu has. Ngaran Lato-lato.Bahan dasar pikeun Lato-lato sorangan nyata plastik, sabab aman pikeun barudak sareng sakumna lapisan masarakat pikeun man.


Padahal di Indonsia sorangan, Lato-lato kungsi populer di kalangan masarakat dina taun 1980-an nepi ka 1990-an. Tapi hiji trend ngan hiji trend dugi fades na disappears. Tapi akhir-akhir ieu viral deui di media sosial, sapertos Tiktok, Instagram, sareng YouTube.

Henteu ngan ukur dicoo ku barudak atanapi rumaja, lato-lato og janten hiburan pikeun sepuh. Lamun man game ieu sakaligus jeung babaturan, Lato-lato bakal ngahasilkeun sora ritmis. Sareng ieu dimana kasenangan sareng pikagumbiraeun tina kaulinan saderhana ieu.

Urang tiasa mendakan lato-lato dimana wa sabab seueur pisan anu ngajualna, boh anu ngagaleuh langsung ti anu ngajual atanapi pesenan ngalangkungan aplikasi online.

Tapi kaulinan basajan ieu nyiptakeun kahariwang keur loba jalma. Alesanana sabab sorana nyaring teuing pireu jeung muter teu nyaho waktu jeung tempat. Sanajan Lato-lato dijieunna tina bahan plastik sangkan aman, tangtu kolot kudu merhatikeun budakna bari ulin jeung teu sagawayah ngurus budakna.

Mohon tunggu...

Lihat Konten Games Selengkapnya
Lihat Games Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!

Video Pilihan

LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Daftar Partner Kami
Antara News
Viva
Liputan 6
Kompasiana
OkeZone